MENIU

Vulnerabilitatea din Internet Explorer care pune în pericol PC-urile cu Windows XP

Nu a durat mult până când a apărut o gaură de securitate gravă în IE care nu va fi acoperită pentru utilizatorii de PC-uri cu Windows XP.

Din momentul în care Microsoft a încetat suportul pentru Windows XP, s-a pornit un cronometru virtual până în momentul în care respectivele computere, care mai rulează sistemul de operare învechit, să fie puse în pericol. Tocmai s-a produs inevitabilul.

Microsoft a publicat zilele trecute un material cu scopul de a ne informa în legătură cu o vulnerabilitate foarte gravă, descoperită atât în versiunile vechi de Internet Explorer, cât şi în cele mai recente. Practic, sunt afectaţi toţi cei care rulează IE 6, IE 7, IE 8, IE 9, IE 10 şi IE 11. Prin această gaură de securitate, un atacator cibernetic poate prelua controlul complet asupra PC-ului vostru. Practic, tot ce înseamnă PC-uri cu Windows XP reprezintă o poartă deschisă prin care atacatorul vă poate accesa toate fişierele, le poate şterge şi vă poate instala programe.

Pentru că nu este nici de departe prima oară când sunt descoperite astfel de probleme, Microsoft a promis că lucrează intens la o soluţie şi o va lansa sub forma unui update de securitate în zilele următoare. Partea neplăcută este că milioane de utilizatori de PC-uri cu Windows XP vor rămâne expuşi, deoarece nu mai beneficiază de nici un fel de actualizări oficiale. Citeste mai mult pe playtech.ro.