MENIU

Vremuri grele pentru Telekom România: cele mai mari pierderi din industrie

Telekom Romania

Telekom Romania a încheiat anul 2017 cu cele mai mari pierderi nete din industria locală de comunicaţii, conform Ziarului Financiar.

Telekom Romania Communications (fost Romtelecom) și Telekom Romania Mobile Communications (fost Cosmote) au transmis la Ministerul Finanțelor cifrele financiare aferente anului 2017.

Potrivit datelor, afacerile cumulate ale celor doi mari operatori au crescut în 2017 cu 6,6%, la 4,83 miliarde de lei (peste un miliard de euro), dar pierderile nete au avansat cu 34,2%, la 1,39 miliarde de lei, a scris profit.ro.

Mai mult, pierderile companiei au sporit cu 15%, iar datoriile s-au majorat cu 2,4%.

În plus, numărul de angajați s-a diminuat cu 6,8%.

Citește mai multe pe profit.ro!

Niciun alt operator mare de comunicaţii din România nu a raportat în 2017 pierderi nete de talia celor anunţate de grupul Telekom, conform datelor de la Finanţe.

Compania de cablu UPC a înregistrat pierderi de 120,9 mil. lei în 2017, operatorul de cablu independent Digital Cable Systems - 7,4 mil. lei, compania AKTA Telecom (parte din acelaşi grup cu Digital Cable Systems) - 8,0 mil. lei iar compania de televiziune prin satelit Focus Sat - 4,1 mil. lei, a scris Ziarul Financiar.

Telekom Romania, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de comunicaţii, are afaceri anuale de aproximativ un miliard de euro, conform zf.ro.

Grupul Telekom Romania a anunțat în decembrie 2017 că toate operațiunile sale mobile, respectiv cele ale Germanos Telecom, Sunlight și Telemobil (fostul Zapp), au fuzionat într-o singură entitate - Telekom Romania Mobile Communications (n.a fostul Cosmote). Fuziunea s-a realizat pe 1 decembrie 2017, cu scopul de a conduce la o structură organizațională mai eficientă.

Telekom Romania Mobile Communications (fosta Cosmote) este detinut de Cosmote Mobile Communications (69,99999874% din actiuni), Telekom România Communications (30%) și acționari persoane fizice (0,00000126%).