MENIU

Vremea schimbă foaia! De marţi, începe! Prognoza meteo pe trei zile

Vremea schimbă foaia! De marţi, începe! Prognoza meteo pe trei zile

Marţi, în regiunile din jumătatea de sud a ţării, înnorările vor fi persistente şi pe arii extinse va ploua în general moderat cantitativ (cumulându-se cantităţi de apă de până la 15...20 l/mp), condiţii în care se vor înregistra valori termice mult mai scăzute decât luni.

În restul ţării, cerul va fi mai mult noros si local vor fi ploi slabe iar temperatura va avea valori comparabile cu cele de luni. La munte, la peste 1500 m altitudine, precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va intensificări izolate pe crestele montane şi trecător în est şi sud-est. La nivelul întregii ţări, maximele se vor încadra între 7 şi 14 grade.

În Capitală, vremea va fi în general închisă şi în răcire. Cerul va fi înnorat şi va ploua. Maxima la amiaza se va situa în jurul valorii de 9 grade.

Miercuri, vremea va fi închisă, umedă şi mai rece decât în mod obişnuit la această dată în majoritatea zonelor.
Temperaturile maxime se vor încadra între 4-5 grade in depresiunile intramontane şi 11 grade în Baia Mare si Giugiu. Vor fi ploi pe spaţii extinse, în general moderate cantitativ (10...15 l/mp), iar local, în special în zonele deluroase din sud şi din est, se vor cumula peste 25 l/mp.

În jumătatea de nord a Moldovei şi în estul şi sud-estul Transilvaniei seara ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. În zona montană treptat vor predomina ninsorile, care vor fi mai consistente în Carpaţii Meridionali şi ai Curburii. Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a ţării, iar rafalele vor depăşi 55...60 km/h în regiunile sudice şi la munte.

În Capitală, vremea va fi ploioasă şi rece, iar vântul va avea intensificări temporare. Se vor cumula cantităţi de apă de 15...20 l/mp. Dimineaţa, 3-4 grade si maxima zilei, 8 grade.

Joi, tot vreme predominat închisă şi rece pentru această perioadă. Temporar plouă pe arii extinse în vest şi sud-vest iar în prima parte a zilei şi în nord, centru şi nord-est si pe spaţii mai restrânse în rest. În zona subcarpatică şi în jumătatea de nord a Moldovei, precum şi în estul Transilvaniei vor fi si lapoviţe si ploi, iar la munte vor predomina ninsorile. Temperaturile maxime se vor încadra între 3-4 grade in nordul Moldovei şi 12 grade frecvent in sudul ţării, izolat poate si 13 grade.

În Bucureşti, temperatura deabea ajunge in jur de 8 grade. Trecător va mai ploua, dar slab cantitativ, iar vântul va sufla slab şi moderat.


Mai multe articole despre:
meteo prognoză meteo meteo marţi