MENIU

Vremea rea a făcut prăpăd în țară - Pompierii intervin pentru evacuarea apei din zonele inundate - Mesaje RO-Alert emise de autorități

Ploi torentiale

Mai multe zone din municipiul Oradea şi din două localităţi au fost afectate de inundaţii, în urma ploilor torenţiale căzute duminică după amiază. În Bihor, unde au fost emise mai multe alerte meteo, autorităţile au transmis trei mesaje Ro-Alert prin care avertizează populaţia cu privire la ploi torenţiale, vijelii, vânt puternic. În unele zone a căzut grindină. 

Conform datelor furnizate de ISU Bihor, echipajele de pompieri ale Secţiei Beiuş şi Gărzii 1 Mai au acţionat, duminică, în localităţile Meziad, respectiv Sânmartin, pentru evacuarea apei din două pivniţe, iar pompierii militari din cadrul Detaşamentului 1 Oradea au intervenit pentru evacuarea apei din curtea unei gospodării situate pe strada Aleşdului din municipiul Oradea. În după amiaza zilei de duminică, autorităţile din judeţ au transmis populaţiei trei mesaje Ro-Alert prin care avertizează asupra furtunilor abătute asupra mai multor localităţi.

Meteorologii au emis mai multe avertizări de vreme severă imediată valabile pentru acest judeţ. Duminică, până la ora 18:30, în judeţul Bihor localităţile Aleşd, Popeşti, Tileagd, Suplacu de Barcău, Brusturi, Tăuteu, Biharia, Sântandrei, Chişlaz, Derna, Sârbi, Borş, Cetariu, Paleu, Spinuş se află în continuare sub atenţionare cod portocaliu meteorologic.

Ploaie torențială și în Caraș Severin - Cod roșu de ploi

Precipitaţiile abundente au provocat inundaţii în mai multe zone din Caraş Severin, inclusiv în municipiul Reşiţa. În municipiul Reşiţa, pompierii intervin în două cartiere unde curşi şi case au fost inundate.

Imagini postate de localnici pe reţelele de socializare arată străzi şi curţi unde apa s-a acumulat, nivelul acesteia fiind, în unele locuri, de câteva zeci de centimetri. 
 
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "SEMENIC" al judeţului Caraş-Severin transmite că pompierii au intervenit în municipiul Reşiţa pentru evacuarea apei din 11 curţi în cartierul Câlnic şi pentru evacuarea apei din mai multe garaje dintr-un bloc situat pe strada Făgăraşului.
 
Duminică, de la ora 15:25 până la ora 16:15, zone din Caraş Severin se află sub avertizare Cod roşu meteorologic de ploi torenţiale, meteorologii prognozând averse care  prin acumulare vor depăşi 40 l/mp.
 
Vizate sunt localităţile Reşiţa, Bocşa, Berzovia, Doclin, Târnova, Ramna, Ezeriş, Ocna de Fier.

Mai multe articole despre:
ploi torentiale vremea vod rosu anm