MENIU

Vremea continuă să se schimbe: Două județe din țară vizate de cod PORTOCALIU de ninsoare, alte trei de cod GALBEN de viscol

Vremea continuă să se schimbe: Două județe din țară vizate de cod PORTOCALIU, alte trei de cod GALBEN de viscol

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, în urmă cu scurt timp, o avertizare nowcasting de Cod portocaliu de ninsoare abundentă, valabilă în județele Brașov și Sibiu. Totodată, în județele Gorj, Vâlcea și Mehedinți a fost emisă o atenționare de viscol. 

Potrivit ANM, în intervalul 14:30-17:30, în zonele montane din judeţele Braşov şi Sibiu, la peste 1.800 de metri altitudine, va ninge abundent, cu depunere de strat consistent de zăpadă de peste 30 - 40 cm. În zonă s-au depus în ultimele 6 ore 40-60 cm de zăpadă, vizibilitate fiind redusă sub 100 m.

De asemenea, în intervalul 15:00-20:00, va fi Cod galben de viscol în zona de munte a judeţelor Gorj, Vâlcea şi Mehedinţi. În județele menționate se vor semnala intensificări ale vântului cu viteze la rafală în general de 70-80 km/h, iar la altitudini de peste 1800 m, rafalele vor depăşi 90 km/h viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității.