MENIU

Vremea 20 iulie - Furtuni violente și temperaturi uriașe - Harta actualizată cu zonele lovite de fenomene extreme

Vremea

Vremea în data de 20 iulie continuă să fie caniculară însă vine și cu căderi de ploi, furtuni și alte fenomene extreme. Rămâne în vigoare un cod galben de caniculă, în unele zone din țară este aproape imposibil de respirat aerul de afară, ziua, însă nici noaptea temperaturile nu scad suficient.

Astăzi, 20 iulie, vremea va fi în continuare călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar canicula va persista în Muntenia, Dobrogea, jumătatea sudică a Moldovei și a Olteniei. Disconfortul termic se va menține ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 de grade în Maramureș și în jurul a 37 de grade mai ales în Bărăgan și Podișul Dobrogei. În majoritatea regiunilor, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Fenomenele vor fi mai frecvente în nord-nord-vest și centru, în zonele de deal și de munte, se vor semnala cu caracter local în sud și sud-est și pe spații mici în rest. Se vor înregistra și cantități de apă mai însemnate (pe alocuri de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp), iar probabilitatea pentru vijelii și grindină va fi ridicată.

Vremea 20 iulie în București: caniculă și furtuni puternice

În București, valul de căldură se va menține. Va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 35...37 de grade. Vor fi perioade cu înnorări accentuate, intensificări de scurtă durată ale vântului, descărcări electrice și averse, iar probabilitatea pentru vijelie și grindină va fi ridicată.

Vremea 20 iulie la munte: cald și instabil

La munte, vremea va fi caldă, cu valori termice de peste 25 de grade la altitudini de sub 1000 m. Vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin innorari accentuate și pe arii extinse averse torențiale, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Se vor înregistra și cantități de apă mai însemnate (pe alocuri de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp), iar probabilitatea pentru grindină va fi ridicată.

Vremea 20 iulie la mare: căldură și posibile furtuni

La mare, vremea va fi călduroasă. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 32 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea. După-amiaza vor fi condiții pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări temporare ziua. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 22 și 25 de grade.

Prognoza meteo pentru restul săptămânii

În urmatoarele zile, vremea se va menține călduroasă, dar cu o tendință ușoară de răcire spre finalul săptămânii. Canicula se va atenua treptat din regiunile sudice și estice, dar disconfortul termic va persista. Instabilitatea atmosferică va fi prezentă în toată țara, mai ales după-amiaza și seara, când vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor fi local însemnate, mai ales în zonele de deal și de munte. Temperaturile maxime vor varia între 23 și 35 de grade, iar cele minime între 12 și 22 de grade.

Mai multe articole despre:
vremea 20 iulie meteo cod galben de canicula