MENIU

Vremea 14 iulie - Temperaturi extreme, fenomene meteo periculoase - Prognoza vine cu schimbări dramatice

Vremea la extreme

Vremea în data de 14 iulie se anunță una cu temperaturi ridicate dar și cu ploi, vijelii, grindină și chiar posibile inundații.

Val de căldură în sud-estul țării, instabilitate atmosferică în rest

Astăzi, vremea va fi caniculară în Câmpia Română, în Lunca Dunării și în cea mai mare parte a Dobrogei, unde maximele vor atinge 34...38 de grade Celsius. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va fi în jurul pragului critic de 80 de unități. În restul teritoriului, temperaturile vor scădea semnificativ, ajungând la valori între 25 și 33 de grade.

Fenomene de instabilitate atmosferică în zonele montane și submontane

Pe parcursul zilei, cerul va fi temporar înnorat și vor apărea averse, descărcări electrice și izolat grindină în zonele montane și submontane, precum și pe alocuri în nordul, nord-estul și centrul țării. Cantitățile de apă vor depăși local 20...25 l/mp. În restul tarii, doar izolat și pentru perioade scurte, vor fi posibile fenomene similare. Vântul va sufla cu intensificări în zona montană înaltă și în Moldova, dar local și în sud și centru.

București: caniculă și disconfort termic accentuat

În Capitală, vremea va fi caniculară și disconfortul termic accentuat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 37 de grade, iar cea minimă nu va coborî sub 20...21 de grade. Indicele temperatură-umezeală va depăși după-amiaza pragul critic de 80 de unități. În orele serii, vor fi posibile dezvoltări noroase, oraje și averse slabe. Vântul va sufla în general moderat.

La munte: răcire a vremii și ploi torențiale

La munte, temperaturile vor marca o scădere față de ziua precedentă. Cerul va fi temporar înnorat și vor apărea averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 20...25 l/mp. Noaptea, cerul se va degaja treptat și doar izolat vor mai fi posibile fenomene de instabilitate atmosferică. Vântul va sufla cu intensificări în zona înaltă, mai ales în Carpații de Curbură și estul Carpaților Meridionali.

La mare: vreme călduroasă și variabil noroasă

La mare, vremea va fi călduroasă, cu maxime între 29 și 34 de grade. Disconfortul termic se va menține accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorari mai frecvente în prima parte a zilei, când vor fi condiții pentru averse și decarcari electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificari trecatoare ziua. Temperatura apei marii va avea valori cuprinse între 24 și 26 de grade.

Prognoza meteo pentru weekend: vreme frumoasã cu maxime peste medie

Pentru weekend-ul urmator (15-16 iulie), prognoza meteo anunțã o vreme frumoasã și caldã în cea mai mare parte a tarii. Temperaturile maxime vor fi peste mediile climatologice ale perioadei, ajungând la valori cuprinse între 28 și 36 de grade. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorãri temporare în zonele montane și submontane, unde vor fi posibile averse și descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri pe litoral și în zona montanã înaltã. Temperatura apei mării va fi în jur de 25 de grade.

Mai multe articole despre:
vremea 17 iulie meteo anm