MENIU

Vreme instabilă în toată ţara. Prognoza pe trei zile

Vreme instabilă în toată ţara. Prognoza pe trei zile

Astăzi, vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice, în scădere în majoritatea zonelor, mai accentuată în regiunile estice, se vor situa în jurul celor normale pentru prima decadă a lunii septembrie. 

Cerul va avea înnorări în toată ţara, temporar mai accentuate. Ploile vor fi mai frecvente şi mai însemnate cantitativ (pe arii restrânse peste 25...35 l/mp) în zonele montane şi submontane, precum şi în regiunile sud-estice, în timp ce în restul teritoriului va ploua local. Vor fi mai ales averse, însotiţe şi de descărcări electrice şi intensificări de scurtă ale vântului, în special sud-est şi vor fi condiţii de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 29 de grade.

În Bucuresti, vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru începutul lunii septembrie. Cerul va avea înnorări, temporar chiar accentuate, iar probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicată pe tot parcursul intervalului, dar în special în a doua parte a zilei şi seara. Vor fi averse, însoţite şi de descărcări electrice şi posibil intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 26...28 de grade.

Mâine, regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele normale ale perioadei. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 de grade la Galati, Tulcea si Constanta și 29 de grade frecvent in Oltenia. Cerul va avea înnorări temporare și va ploua local la munte și în regiunile sud-estice și pe spații restrânse în rest. Izolat vor mai fi și descărcări electrice și condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Dobrogea și la munte. În special în zonele depresionare, pe spații mici, va fi ceață.

În Bucureşti, valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale, 15...17 grade dimineata si 26...28 de grade la amiaza. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat.

Vineri, vremea va fi în general frumoasă, cu cer variabil. Unele înnorări, averse și posibil descărcări electrice vor mai fi, mai ales după-amiaza, pe spații restrânse la munte, în centrul și sudul teritoriului. Temperaturile maxime, de vara in aproape toata tara, trec de 25 de grade si ajung pana la 31 de grade la Drobeta. În depresiuni, dimineaţa vor fi condiții de ceață.

În Bucureşti, vremea va fi predominant frumoasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza când vor fi posibile ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab până la moderat. 14...16 grade dimineaţa şi temperatura maximă, 29...30 de grade. 

Mai multe articole despre:
vreme ploi prognoza