MENIU

Vreme de VARĂ la final de septembrie. La ce valoare va urca mercurul termometrelor în weekend

Vreme de VARĂ la final de septembrie. La ce valoare va urca mercurul termometrelor în weekend 

Deşi suntem la final de septembrie, vara încă nu vrea să plece. La ce valoare va ajunge mercurul termomelor în acest weekend.

Astăzi, după orele amiezii, treptat înnorările se vor accentua şi vor fi averse şi descărcări electrice în Banat, Crişana, Maramureş, pe arii restrânse în Transilvania şi izolat în rest. Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de peste 40...45 km/h şi pe spaţii mai mici 50...60 km/h, în special în zona de munte, în vestul, nordul şi centrul ţării.

Temperatura aerului va marca o scădere în vestul şi nord-vestul teritoriului până la valori apropiate de normalul perioadei, iar în rest vremea va fi caldă, chiar deosebit de caldă la această dată în sud şi sud-est. Maximele vor fi cuprinse, în general, între 19 şi 30 de grade. Dimineaţa, în zonele joase de relief, izolat va fi ceaţă.

În Capitală, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, cu o temperatură maximă de 30...31 de grade. Cerul va fi mai mult senin în prima parte a zilei, apoi înnorările se vor accentua treptat. Vântul va sufla slab şi moderat.

La munte, treptat înnorările se vor accentua şi pe arii extinse vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de peste 40...45 km/h şi pe spaţii mai mici 55...60 km/h. Temperatura aerului va marca o scădere uşoară faţă de intervalul precedent.

La mare, vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată, cu temperaturi maxime ce se vor încadra între 24 şi 26 de grade, iar cele minime între 17 şi 18 grade. Cerul va fi senin ziua şi temporar noros noaptea, când local vor fi averse slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, în intensificare noaptea, cu rafale de 45 - 55 km/h. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 20 şi 22 de grade. 

Mai multe articole despre:
căldură meteo vremea termometre grade