MENIU

Vrei să faci pastramă de oaie la tine acasă? Iată reţeta tradiţională. O să iasă delicioasă!

Vrei să faci pastramă de oaie la tine acasă? Încearcă această reţetă tradiţională! O să iasă delicioasă. Servită cu must, mamaligă şi cartofi prăjiţi, alături de câţiva castraveciori muraţi, pastrama de oaie este un adevărat ospăţ.

Timp de preparare: pregatire: 1/2 ora, la frigider: 1 saptamana.

Ingrediente: 2 kg carne de miel sau de oaie, 4 capatani de usturoi, 2 lingurite de sare, 2 lingurite de piper, 1 lingurita de boia, 1 lingurita de cimbru, 1/2 pahar de vin alb.

Mod de preparare: Taiem carnea în portii potrivite, subtiri de aproximativ 1 cm.

Separat, preparam condimentele, facand o pasta din usturoi pisat, piper, sare, cimbru, boia. Amestecam bine toate condimentele cu pisalogul de usturoi.

Cu pasta obtinuta masam bucatile de pastrama pe toata suprafata, pana se imbiba de condimente si usturoi. Punem bucatile de pastrama una peste alta intr-un ceaun si le stropim cu putin vin alb.

Infasuram ceaunul in folie de plastic sau il acoprim bine, ca sa nu dea miros, si tinem pastrama la frigider 5-7 zile. Daca avem un beci racoros, pe timpul noptii o putem agata la uscat acolo.

Peste cateva zile, pastrama este frageda.

Pregatim pastrama la gratar sau in tigaie de teflon, pe aragaz sau pe plita. Deoarece carnea s-a macerat in vin si condimente, a devenit frageda si gustoasa.

Sursa: retete-gustoase.ro