MENIU

Vrei să devii fermier? Comisia Europeană îţi dă 50.000 de euro

Veste bună pentru toţi românii care vor să devină fermieri: Comisia Europeană acordă un sprijin nerambursabil de 50.000 de euro pentru afacerile din agricultură.

Camera de Comerț și Industrie Brașov anunță că tinerii care vor să se mute în mediul rural și să își înființeze ferme pot apela acum la Măsura 6.1 – „Sprijin privind instalarea tinerilor fermieri", potrivit Paginadeagricultura.ro.

Sprijinul nerambursabil este de 50.000 de euro pentru exploatațiile între 30.000 șI 50.000 de metri pătrați și de 40.000 de euro pentru cele cu suprafețe între 12.000 șI 29.999 dee metri pătrați.

Sprijinul pentru instalarea tinerilor fermieri se va acorda sub formă de primă în două tranșe, astfel 75% din cuantumul sprijinului se acordă la încheierea deciziei de finanțare, iar restul de 25% se va acorda cu condiția implementării corecte a planului de afaceri, fără a depăși trei/cinci ani de la încheierea deciziei de finanțare.

PoțI beneficia de acest ajutor dacă ești persoană fizică înregistrată şi autorizată, dar șI dacă ai o întreprindere individuală sau familială sau chiar dacă deții un SRL. Mai multe...

Mai multe articole despre:
agricultură fermieri