MENIU

Vrea să construiască un spital pentru copii din donaţii. Până acum, a strâns o tonă de monede

<p>Vrea să construiască un spital pentru copii din donaţii. P&acirc;nă acum, a str&acirc;ns o tonă de monede</p>

Aproape o tonă de monede, atât a strâns un bucureştean din donaţii. Banii îi va folosi pentru construirea primului spital de oncologie pediatrică din ţara noastră.

Per total are nevoie de 80 de milioane de lei pentru cumpărarea unui teren, construirea unităţii medicale şi dotarea ei cu echipamente de ultimă generaţie.

Sute de bucureşteni au venit cu monede şi le-au donat pentru construirea primului spital oncologic pentru copiii din România.

"Ajut cum pot, fiecare dacă am ajuta cu câte puţin, se adună. Important e să creadă cât mai multă lume că se poate", a spus un bărbat care a participal la campania de donare.

O femeie care de asemenea a venit să doneze măruntul pe care îl avea prin casă a afirmat că merită să ofere bani pentru construirea unui spital pentru copii, mai ales că are şi ea un bebelus.

"Am zis că merită pentru cauza asta. Probabil că a ajuns mai uşor la inima mea având eu un bebe. Mi se pare minunat că cineva are iniţiativa asta", a spus femeia.

Om cu om, leu cu leu, ban cu ban. Astfel şi-au propus să strângă 80 de milioane de lei Alex Zamfir şi prietenii lui. Ideea i-a venit după ce a strâns bani pentru copii diagnosticaţi cu boli grave care aveau o şansă la viaţă doar dacă plecau la operaţii în străinătate.

"Sunt prea mulţi copii care trebui să-şi caute tratamente în străinătate şi vindecare în străiătate şi cred că stă în puterea noastră şi chiar cred că este foarte simplu dacă ne-am implica cu toţii să strângem o sumă care pare aşa, când vorbeşti despre ea, o sumă foarte mare, dar e pentru un spital de care avem nevoie", a precizat iniţiatorul proiectului, Alex Zamfir.

Aceştia vor ca acest spital să fie construit exclusiv din donaţii şi sponsorizări, fără bani de la stat.