MENIU

Vosganian, în atenția CSM, pentru declarațiile privind condamnarea lui Roșca Stănescu

Consiliul Superior al Magistraturii analizează, joi, dacă este necesară sesizarea Inspecţiei Judiciare, cu privire la afirmaţiile făcute de Varujan Vosganian, în contextul condamnării lui Sorin Roşca Stănescu, propunerea fiind făcută de vicepreședintele CSM, procurorul Gheorghe Muscalu, informează Mediafax. 

Mai exact, la începutul şedinţei, vicepreşedintele CSM a propus ca Inspecţia Judiciară să fie sesizată şi în cazul afirmaţiilor lui Varujan Vosganian, care a arătat, miercuri, într-o emisiune televizată, referitor la condamnarea lui Sorin Roşca Stănescu, că "un procuror cere, un procuror judecă... Curtea de Apel e de fapt o prelungire a celor care acuză. E un fel de pluton de execuţie... Înalta Curte este cazul cel mai explicit".

În acest sens, referindu-se la statutul de om politic, procurorul Gheorghe Muscalu a precizat că astfel de declarații nu pot fi făcute și că nu învinuiește cu nimic postul de televiziune respectiv sau presa.

"Eu nu găsesc o vinovăţie nici postului de televiziune, nici presei, căci acesta este rolul lor, să informeze opinia publică, dar ca om politic, ca parlamentar, nu poţi să vii să spui că meseria de procuror este ceva jos de tot şi că tot ce este rău în această societate se întâmplă din cauza unui procuror", a spus procurorul Gheorghe Muscalu.

 

Mai multe pe Mediafax.