MENIU

Vom avea sau nu cea mai grea iarnă din ultimul secol? Răspunsul ANM

Vom avea sau nu cea mai grea iarnă din ultimul secol? Răspunsul ANM

Se spune că iarna aceasta va fi cea mai geroasă din ultima sută de ani. Așa o fi ? Romgaz a dedus, analizând comportamentul animalelor, că ne așteaptă luni grele. ANM spune totuși să nu ne panicăm

Populația a fost pusă în alertă de o informație care a tot circulat prin spațiul public, potrivit căreia iarna asta va fi cea mai grea din ultimul secol. „Noi îi știm deja pe cei care ies în fiecare an cu astfel de estimări. Sunt un meteorolog german, unul englez și o doamnă din Rusia. Aceștia au servicii meteo private, dar caută prin știri senzaționale să își facă publicitate, în această perioadă în care interesul pentru prognoza de iarnă e maxim”, a declarat pentru EVZ directorul executiv al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Florinela Georgescu. Potrivit acesteia, e un stil speculativ de a vorbi despre prognoza de iarnă, fără referiri spațiale sau temporale.

Cum vor sta însă lucrurile?Estimările de acum ale ANM arată că temperaturile vor fi chiar peste media perioadei. „Pentru luna noiembrie și pentru decembrie, așteptăm un regim al temperaturilor care să fie ușor peste normă pentru partea de sud a țării și să se încadreze în normalul perioadei pentru celelalte regiuni”, a spus Florinela Georgescu. Referitor la luna ianuarie, abia la finele lui noiembrie se va ști mai exact cum vor sta lucrurile, dar semnalele indică temperaturi mai scăzute decât normalul perioadei în nordul și centrul țării.

Mai multe articole despre:
iarnă ANM; iarnă grea