MENIU

Volvo:"Probabil că în 5 ani nu vom mai oferi modele diesel"

Volvo a anunțat că în luna iunie va prezenta ultima sa generație de motoare diesel, iar constructorul suedez anticipează că acest tip de propulsie va dispărea complet din gamă într-un interval de cinci sau șase ani.

În primăvara anului 2017, Volvo a anunțat că intenționează să renunțe la dezvoltarea motoarelor diesel ca urmare a costurilor prea mari pentru reducerea emisiilor de oxid de azot.

Între timp, constructorul suedez și-a adaptat strategia și a decis să păstreze motoarele diesel în ofertă pe termen scurt. Astfel, Volvo a anunțat oficial că va prezenta în luna iunie ultima sa generație de motoare diesel.

"Lansăm următoarea generație de motoare diesel în luna iunie. În mod normal, acestea rămân pe piața trei sau patru ani. Prin urmare, este posibil ca în cinci sau șase ani să nu mai oferim modele cu motoare diesel", a declarat Lex Kerssemakers, managerul de brand Volvo pentru piața europeană.

Cu mai puțin de o lună în urmă, Volvo a produs o mică surpriză la lansarea unui facelift pentru XC90 (foto), în condițiile în care SUV-ul a primit în premieră un sistem mild hybrid cu motor diesel twin-turbo de 2.0 litri și 235 CP care oferă un cuplu maxim de 480 Nm între 1750-2250 rpm și este acompaniat de un sistem de recuperare a energieicinetice.

În schimb, în vara anului trecut, noua generație Volvo S60 a devenit primul model al constructorului care nu are disponibilă nicio versiune diesel. Totuși, nu este exclus ca ambele modele să primească în curând motorizări diesel, după lansarea noii generații de astfel de propulsoare.

Între timp, Volvo își va îndrepta atenția și spre lansarea primelor sale modele electrice. Potrivit unor declarații anterioare ale oficialilor mărcii, SUV-ul XC40 va fi primul model Volvo care va primi versiune electrică, iar ulterior XC90 va avea de asemenea o variantă cu sistem de propulsie electric.

Mai multe articole despre:
volvo motoare diesel