MENIU

Volodimir Zelenski: „Sunt lupte crâncene la Bahmut, Lîman şi Avdiivka. Ocupanţii folosesc inclusiv grenadele cu gaze lacrimogene”

Volodimir Zelenski - președintele Ucrainei

Volodimir Zelenski - președintele Ucrainei spune că linia frontului nu s-a schimbat, luptătorii ucraineni continuând să opună rezistenţă în aşteptarea armamentului occidental mai performant promis.

„Am început ziua de astăzi cu o reuniune extinsă şi detaliată a Consiliului de Securitate Naţională, inclusiv cu rapoarte de pe linia frontului de la comandanţii noştri din cele mai fierbinţi zone. Comandantul-şef Zalujni a raportat despre situaţia generală de pe linia frontului şi despre atacurile inamice cu rachete asupra poziţiilor noastre. Bineînţeles, rapoartele privind regiunile Doneţk şi Luhansk sunt deosebit de dure. Facem tot ce putem pentru a descuraja atacurile inamicului acolo - atacuri intense constante, pe care Rusia nu le opreşte, chiar dacă suferă pierderi uriaşe”, a spus Zelenski în mesajul în care prezintă populaţiei bilanţul activităţii zilnice.

 „Dar este foarte important că, în ciuda tuturor presiunilor asupra forţelor noastre, linia frontului nu s-a schimbat. Le sunt recunoscător tuturor soldaţilor noştri, tuturor soldaţilor şi sergenţilor, ofiţerilor şi generalilor care apără zonele respective de pe linia frontului”, a spus Zelenski.

„Ocupanţii folosesc întreaga gamă de arme împotriva băieţilor noştri, inclusiv grenadele cu gaze lacrimogene”, a menţionat preşedintele.

Mai multe articole despre:
zelenski front behmut razboi arme