MENIU

Volodimir Zelenki: „Nu există nicio parte a Ucrainei despre care se poate spune că este abandonată”

Volodimir Zelenski - președintele Ucrainei spune că nu există nicio parte a țării despre care se poate spune că este abandonată în războiul declanșat de Rusia.

„Societatea trebuie să înţeleagă sensul operaţiunilor noastre de apărare, adevăratul sens. Astăzi, la reuniunea Statului Major, i-am întrebat direct atât pe comandantul Sirski, cât şi pe şeful Statului Major Zalujni cum văd ei operaţiunea de apărare din sectorul Bahmut în continuare. Ar trebui să ne retragem sau să continuăm apărarea şi să consolidăm oraşul? Ambii generali au răspuns: nu ne retragem şi ne întărim. Iar această poziţie a fost susţinută în unanimitate de către cei din Statul Major. Nu au existat alte poziţii.

I-am spus şefului Statului Major să găsească forţele adecvate pentru a-i ajuta pe cei din Bahmut. Nu există nicio parte a Ucrainei despre care se poate spune că este abandonată. (...) Noi distrugem ocupantul peste tot - oriunde dă rezultate pentru Ucraina. Bahmut a dat şi dă unul dintre cele mai mari rezultate în timpul acestui război, în cursul întregii bătălii pentru Donbas. Şi mulţumesc fiecărui soldat care luptă în această zonă extrem de dificilă, care luptă pentru toate celelalte părţi ale ţării noastre, în toate direcţiile”, a spus Zelenski.

Mai multe articole despre:
zelenski front behmut razboi