MENIU

Voiai să ARUNCI calculatorul vechi? Uite cum poți să-l READUCI la VIAȚĂ!

Pentru navigat pe Internet, scris nişte proiecte şi ascultat muzică sunt suficiente şi nişte sisteme vechi cu o distribuţie recentă și decentă de Linux.

Mulţi dintre noi avem computere vechi acasă sau netbook-uri. În teorie, am putea pune Windows XP pe ele şi le-am putea folosi pentru navigat pe Internet. În practică însă Windows XP este foarte vulnerabil acum şi riscăm ca un sistem ideal pentru navigat pe Internet să se transforme într-o sursă de nervi din cauza viruşilor.

Soluţia la problemă este una cât se poate simplă. Apelaţi la Linux. Există multe distribuţii de Linux optimizate pentru sisteme cu configuraţii hardware slabe. Nu trebuie decât să vă decideţi la ce vreţi să folosiţi respectivul desktop sau netbook/notebook şi să aveţi un stick USB la îndemână. Dacă nu aţi interacţionat niciodată cu altceva decât Windows, tranziţia ar putea fi dificilă.

Ca un mic detaliu, cele mai multe distribuţii de Linux se pot rula şi de pe un stick USB. Trecând peste distribuţiile efective de Linux pe care le voi detalia mai jos, dacă aveţi vreo dilemă legată de crearea unui stick USB bootabil pentru a le instala, există un tutorial pentru asta. În urmă cu ...

Vezi materialul integral aici

Mai multe articole despre:
Windows Linux computer