MENIU

Voci din USR NU exclud posibilitatea de a vota împotriva acestui Guvern PNL

USR nu dorește să intre la guvernare, dar nici nu este decis să voteze, în Parlament, în favoarea învestirii Guvernului Orban, după cum reiese din declarațiile unora dintre liderii partidului.

Una dintre vocile din USR care spune că ar vrea garanții din partea premierului desemnat este cea a senatorului Vlad Alexandrescu, vicepreședinte al USR. El a spus, la Europa FM, că dorește ca viitorul guvern să promită că secția specială de investigare a magistraților va fi desființată.

De asemenea, USR vrea ca viitorul cabinet să renunțe la Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Potrivit lui Vlad Alexandrescu, acesta este „un robinet de bani care curge deseori în gol”.

O altă condiție este să se revină la alegerile locale în două tururi de scrutin.

„Dacă nu vom primi aceste garanții, este destul de probabil că USR va vota împotriva acestui cabinet”, a spus senatorul USR.

Și Dan Barna susține că Alianța USR-PLUS nu va intra la guvernare, iar formațiunea sa va vota învestirea unui nou Executiv abia după ce în Parlament vor fi adoptate mai multe modificări legislative. Este vorba despre alegerea primarilor în două tururi, adoptarea inițiativei „Fără penali”,  dar și despre eliminarea recursului compensatoriu. 

De asemenea, Dan Barna susține că votul de învestitură va fi dat doar pentru un guvern de tranziție care să vină cu un calendar clar pentru anticipate, asta deși președintele Klaus Iohannis a explicat de ce nu pot fi organizate anticipatele.

Mai multe articole despre:
null