MENIU

Vladimir Putin se implică în criza din Grecia. Ce a vorbit cu șefa FMI

<p>Vladimir Putin&nbsp;</p>

Preşedintele rus Vladimir Putin a avut, luni, convorbiri telefonice cu directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI) Christine Lagarde şi cu preşedintele francez, Francois Hollande, pe tema datoriilor Greciei şi a evoluţiei zonei euro.

Vladimir Putin şi Christine Lagarde au purtat o conversaţie telefonică pe tema datoriei greceşti. Cei doi au convenit să continue "căutarea unei soluţii potrivite pentru soluţionarea datoriei greceşti, care să ţină cont de interesele tuturor părţilor", potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Potrivit lui Peskov, Putin şi Lagarde au discutat pe marginea cooperării dintre Rusia şi FMI în contextul referendumului din Grecia şi au convenit să caute o soluţie potrivită pentru soluţionarea datoriei greceşti.

În cursul zilei de luni, Vladimir Putin a discutat și cu Alexis Tsipras despre situația Greciei după referendum.

Vladimir Putin, convorbire telefonică cu Alexis Tsipras. Cine a avut inițiativa

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a reiterat că Grecia, care se confruntă cu o situație financiară critică, 'nu a cerut niciun fel de ajutor' Rusiei până acum. 'Dacă Grecia are nevoie de asistență financiară, ea ar trebui singură să o ceară Rusiei, dar până în prezent astfel de cereri nu au venit din partea Atenei', a spus Peskov, citat de TASS.

Subiectul unui posibil ajutor pentru Grecia nu figurează nici în agenda oficială a summitului BRICS (Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud), programat să se desfășoare la 8-10 iulie în Ufa (Bașkortostan, republică din Federația Rusă), dar această problemă ar putea fi abordată în timpul discuției pe tema chestiunilor internaționale, a mai spus Dmitri Peskov.

Mai multe articole despre:
Grecia criză Grecia