MENIU

Vladimir Putin, declarații surprinzătoare! Ce trebuie să se întâmple în cazul Coreei de Nord

Președintele Rusiei, Vladimir Putin a condamnat, miercuri, Coreea de Nord și testele cu rachetă efectuate de Phenian în cadrul unei întrevederi cu omologul său sud-coreean Moon Jae-in. În același timp, Putin s-a pronunțat pentru rezolvarea crizei nord-coreene prin negocieri.

Vorbind cu ocazia Forumului Economic Oriental din Vladivostok, port rusesc la Pacific, Vladimir Putin a reiterat că rezolvarea crizei provocate de Coreea de Nord este imposibilă doar prin sancţiuni şi presiune, scrie Agerpres.

Programele de rachetă şi nuclear ale Phenianului reprezintă o încălcare flagrantă a rezoluţiilor Naţiunilor Unite, a recunoscut Putin. Dar "fără instrumente politice şi diplomatice este imposibil să se facă progrese în situaţia actuală; pentru a fi mai precis, este chiar imposibil", a declarat preşedintele rus, într-o conferinţă de presă comună cu omologul său sud-coreean.

La rândul său, Moon Jae-in a punctat că Vladmir Putin împărtășește o viziune comună cu el și că rezolvarea problemei nord-coreene este o prioritate absolută pentru dezvoltarea în Asia de Est.

Mai multe articole despre:
Coreea de Nord Rusia Putin preşedinte criză rezolvat