MENIU

Vladimir Putin, avertisment pentru România: „Avem armament pentru orice ameninţare!”

Federația Rusă revine cu amenințări la adresa României! Președintele Vladimir Putin a declarat că Rusia are armament capabil să neutralizeze orice fel de ameninţare provenită din locurile de desfăşurare a rachetelor NATO, în Polonia şi România. Vladimir Putin spune că Federația Rusă nu se teme de NATO.

Liderul de la Kremlin a reiterat faptul că Rusia are armament capabil să neutralizeze orice fel de ameninţare provenită din locurile de desfăşurare a rachetelor NATO, în Polonia şi România.

„NATO rămâne o alianță militară. (...) Este un bloc militar, iar infrastructura sa se apropie de granițele noastre, ori asta nu ne încântă. (...) NATO este doar o unealtă de politică externă a SUA.

Odată ce intră în NATO, statele nu mai au ceva de spus în legătură cu sistemul de armament instalat pe teritoriul lor. Acesta este cazul României, cu scutul anti-rachetă. Și Polonia va avea unul curând. Sunt într-adevăr foarte aproape de granița noastră. Și reprezintă, cu siguranță, o amenințare pentru noi. Considerăm că este o încercare de a reduce, de a neutraliza potențialul nostru nuclear strategic. În orice caz, este deja evident că această încercare este sortită eșecului. (...) Acum avem armament, și astfel de încercări nu mai reprezintă o amenințare pentru noi”, a spus Putin.

„Este o realitate că NATO s-a apropiat de frontierele noastre. (...) Iar noi, bineînţeles că am fost deranjaţi. Se gândesc că pot ajunge la noi trecând de armele strategice ale Rusiei. Dar până şi analiştii militari din Occident susţin că astfel de acţiuni nu vor putea da roade. Apoi, nici NATO nu mai este o structură militară învechită. În interiorul ei au loc diverse transformări. Dar nu ne temem de NATO”, a ținut să asigure liderul de la Kremlin.

Declarațiile au fost făcute într-un interviu acordat unor posturi de televiziune arabe, publicat duminică pe site-ul Kremlinului.

Interviul a fost difuzat duminică, înaintea vizitei din 14 octombrie a preşedintelui Putin în Arabia Saudită.