MENIU

Vladimir Putin, încă un discurs halucinant: Am un mare respect pentru poporul ucrainean, în ciuda tragediei actuale

Vladimir Putin / Foto: Profi Media

Deși pare o glumă, Vladimir Putin a declarat că are „un mare respect” pentru poporul ucrainean. Președintele rus a făcut această afirmație într-o întâlnire televizată. Referitor la cele patru regiuni ucrainene controlate parțial de Rusia, pe care le-a declarat vineri teritoriu rus, Putin a spus că se așteaptă ca situația de acolo să se „stabilizeze”. 

„Întotdeauna, și chiar și astăzi, în ciuda tragediei actuale, avem un mare respect pentru poporul ucrainean, cultura, limba, literatura ucraineană și așa mai departe. Noi o să continuăm pe drumul nostru. Vom trata cu respect tot ce ține de Ucraina. Trei milioane de ruși au origini ucrainene. Nu am făcut niciodată diferențe. Și nici nu vom face nicio diferență între ruși și ucraineni”, a afirmat Vladimir Putin.

În urma câștigurilor ucrainene din ultimele câteva săptămâni, Rusia nu controlează pe deplin niciuna dintre cele patru regiuni. În două dintre ele, încă nu a definit granițele teritoriului pe care îl revendică.

Zeci de mii de oameni au fost uciși și milioane de ucraineni și-au părăsit casele și țara de când Putin a ordonat invazia rusă în Ucraina pe 24 februarie.