MENIU

Vladimir Putin acordă titlul onorific de „eroism” militarilor acuzați de Ucraina pentru masacrul din Bucha

Vladimir Putin / Foto: Profi Media

Președintele rus, Vladimir Putin, a acordat titlul onorific de „eroism” brigăzii 64 de pușcași motorizați, pe care Ucraina a acuzat-o de implicare în abuzurile comise la Bucha, în apropiere de Kiev.

Liderul de la Kremlin a semnat un decret prin care a acordat brigăzii „titlul onorific de <<Gardă>>” pentru „eroismul și tenacitatea, determinarea și curajul” oamenilor săi, a precizat Kremlinul, potrivit Le Figaro.

„Acțiunile abile și decisive ale întregului personal (al brigăzii) în timpul operațiunii militare speciale din Ucraina sunt un model de datorie militară, curaj, determinare și înalt profesionalism”, le-a scris Vladimir Putin militarilor. Kremlinul nu a precizat care a fost misiunea acestor militari.

Ucraina a acuzat armata rusă, și în special brigada 64 în cauză, că a masacrat civili în Bucha, orori care au fost descoperite după retragerea soldaților ruși la 30 martie.

Rusia neagă acest lucru și a acuzat fie autoritățile ucrainene și presa occidentală că au înscenat masacrul, fie forțele ucrainene de uciderea civililor, pentru a da vina pe Moscova.

Mai multe articole despre:
Vladimir Putin titlu onorific bucha