MENIU

Vlad Voiculescu: Raportul Inspecţiei Sanitare de Stat în urma tragediei de la Matei Balş, nesatisfăcător

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a afirmat, astăzi, într-o scurtă declarație de presă, că raportul inspecției Sanitare de Stat după tragedia de la Institutul Matei Balș din Capitală este nesatisfăcător. 

Vlad Voiculescu susține că a primit raportul Inspecţiei Sanitare de Stat după incendiul din 29 ianuarie, de la Spitalul Matei Balş din Capitală, în urma căruia au murit 20 de persoane, precizând însă că acesta este "nesatisfăcător".

În context, ministrul a spus că va prezenta săptămâna aceasta o situaţia cu măsurile care trebuiau aplicate în spitale şi nivelul de implementare al acestora.

"Vorbim de două rapoarte. Este un raport al IGSU, raport care se uită mai degrabă la riscurile de incendiu, şi un raport care vine, de altfel, în fiecare an. (...) Există un raport al Inspecţiei Sanitare de Stat care a venit într-o primă versiune în acea săptămână de după Matei Balş, calitatea acelui raport nu este una satisfăcătoare", a declarat Voiculescu.

Vă reamintim că un incendiu puternic a avut loc în dimineața zilei de 29 ianuarie, la Pavilionul V al Institutului Matei Balș din Capitală, spital de primă linie în lupta cu pandemia de coronavirus. În urma incendiului, 4 persoane și-au pierdut viața și alte 120 au fost transferate de urgență la spitalele din Capitală sau au fost acomodate la alte saloane din cadrul Institutului Balș. În ceea ce-i privește pe pacienții transferați, numărul victimelor a ajuns la 20 la finalul săptămânii trecute. Toți pacienții erau infectați cu COVID-19.