MENIU

HAOS în Ministerul Sănătății! Vlad Voiculescu o contrazice pe Andreea Moldovan pe tema carantinării Bucureștiului de Paște - MESAJUL târziu din noapte

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, susține că Bucureștiul nu se carantinează de Paști Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Neînțelegeri în interiorul Ministerului Sănătății! Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan se contrazic pe tema carantinării Capitalei. Șeful de la Sănătate a transmis marți, după miezul nopții, pe Facebook, că Bucureștiul NU va fi în carantină de Paște. Voiculescu susține că noul ordin privind criteriile de carantinare nu impune carantinarea în cazul unei localități, ci doar o recomandă. În plus, acesta spune că niciuna din deciziile anunțate deja de Guvern privind relaxările de Paște nu se schimbă. Vlad Voiculescu susține și că noile criterii nu ar determina carantinarea Bucureștiului, la fel ca și cele anterioare, negând practic cele afirmate chiar de secretarul său de stat Andreea Moldovan. Noul ordin publicat fără știrea premierului Florin Cîțu, potrivit surselor Realitatea PLUS, provoacă din nou haos în coaliția de guvernare.

 

„Bucureștiul NU se carantineaza de Paști

S-au publicat noile criterii de carantinare a localităților. Nu trăim într-o nouă realitate, doar s-au clarificat/actualizat criteriile care pot duce către o recomandare de carantinare a unei localități.
Nivelul de testare Covid19 devine unul dintre factorii principali, alături de rata de incidență și gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI. Se definește de asemenea carantinarea zonală.
Ca și până acum, decizia de carantinare se ia pe baza mai multor factori, și nu automat.
Și nu, noile criterii nu duc la carantinarea Capitalei de Paște la fel cum nu duceau nici cele vechi. Niciuna dintre deciziile deja anunțate ale guvernului nu se schimbă”, a scris Vlad Voiculescu, marți, după miezul nopții, pe contul său de Facebook.
 
 
În același timp, Vlad Voiculescu își contrazice propriul secretar de stat când spune că „noile criterii nu duc la carantinarea Capitalei de Paște la fel cum nu duceau nici cele vechi”.
 
Andreea Moldovan a făcut marți seară precizări despre ordinul care prevede noi criterii pentru carantinarea unei localități. Secretarul de stat în Ministerul Sănătății a evitat să spună dacă Bucureștiul va intra în lockdown, dar a confirmat, indirect, că „dacă luăm în calcul vechea grilă de analiză, și pe acea grilă Bucureștiul e de carantinat”.
 
 
Potrivit noilor reguli din Ordinul semnat de Andreea Moldovan, medic epidemiolog, secretar de stat în Ministerul Sănătății, Capitala ar putea intra în carantină de Paște. Noi criterii ca nivelul de testare pentru COVID-19 și gradul de ocupare a paturilor din spitale și din secțiile ATI dintr-o localitate vor fi luate în calcul pentru instituirea carantinei în acea regiune, alături de rata de incidență.

Citește și Legile Puterii | Surse: Capitala ar putea intra în carantină de Paște. O nouă decizie controversată a lui Vlad Voiculescu, Florin Cîțu nu știa

Toate noile criterii pe baza cărora se poate carantina o localitate apar în Ordinul de ministru semnat de secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andreea Moldovan publicat marți în Monitorul Oficial nr. 382/13 aprilie 2021. Este vorba de Ordinul nr.506 din 9 aprilie 2021.

Citește și Criterii NOI de carantinare a localităților: nivelul de testare și numărul paturilor ocupate la ATI, luate în calcul