MENIU

Vlad Voiculescu, explicații despre tragediile de la Matei Balș și Victor Babeș - Cine se face vinovat

Incendiu Matei Balș, București / Foto: Inquam

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a vorbit, astăzi, în prima declarație de presă susținută după înlăturarea de la conducerea instituției,  despre incidentele petrecute la spitalele Matei Balș și Victor Bbeș din Capitală în timpul mandatului său, ambele aflându-se în prima linie în lupta cu pandemia de coronavirus. 

"Incendiul din luna ianuarie de la Institutul Matei Balș a fost un accident, în timp ce la Spitalul Victor Babeș, unde 3 paciente au murit luni seară, după o defecțiune care a oprit alimentarea cu oxigen a ventilatoarelor cu toată responsabilitatea spun că nu a fost legat de ceva ce putea face Ministerul Sănătății și nu a făcut", a afirmat Voiculescu.

Fostul ministru a afirmat, de asemenea, răspunzând întrebării unui jurnalist, că nu s-a simțit sabotat de Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, pe parcursul mandatului său de ministru al Sănătății.

Vă reamintim că incendiul care a izbucnit la finalul lunii ianuarie la Spitalul Matei Balș, Pavilionul V, s-a soldat cu 20 de morți, cauzele producerii acestuia fiind încă necunoscute. În plus de asta, recent, un alt incident în care trei persoane și-au pierdut viața a avut loc la TIR-ul ATI de la Spitalul Victor Babeș. Și în acest caz, investigațiile sunt în curs de derulare.