MENIU

Vlad Voiculescu explică de ce nu au fost sunate rudele pacienților de la ”Matei Balș”: A fost o situație hilară

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu a declarat, vineri seară, că autoritățile nu au contactat la timp familiile pacienților de la ”Matei Balș” pentru că datele lor, care se găsesc doar pe hârtie, erau blocate într-o clădire sigilată de polițiști. A fost o situație ”hilară”, a subliniat ministrul Sănătății.

”Ne-am confruntat cu o problemă aproape hilară, şi anume datele aparţinătorilor. Atunci când un pacient este internat, i se solicită datele a unu sau doi aparţinători. Aceste date sunt notate într-un formular şi acest formular este păstrat doar pe hârtie, iar hârtiile erau în clădirea care a fost sigilată de poliţie. Acesta este motivul pentru care mai degrabă am făcut un număr de telefon şi am aşteptat ca familiile să vină către noi. E hilar, şi înainte de 2016 nu exista nici măcar această procedură cu acest formular cu datele de acces la aparţinători”, a explicat ministrul la un post TV.

Voiculescu a anunțat că va modifica ordinul de ministru astfel încât aceste date să fie înregistrate și în format electronic, ”cum se cuvine în secolul ăsta.”

Despre situația spitalelor din țară, ministrul Sănătății a spus că cele mai multe funcționează ”în clădiri care sunt pur şi simplu din altă epocă”, fiind absolut necesară construirea unor noi unități medicale. 
”Oricâţi bani am investi în acele clădiri, nu vor fi ceea ce trebuie. Evident, trebuie construite spitale noi. Ca să faci asta, e nevoie de o mică reformă la nivelul instituţiilor centrale şi v-aş spune că în Ministerul Sănătăţii nu există un singur arhitect cu experienţă în construcţia de spitale. Nu există o minimă echipă care să evalueze nevoia de investiţii în infrastructura sanitară, această echipă este construită acum”, a mai spus Voiculescu, care a precizat că din această cauză s-au pierdut sute de milioane de euro din fonduri europene.