MENIU

Vlad Voiculescu, după acuzațiile privind manipularea datelor pandemiei: ”A fost o discuție civilizată și transparentă”

Vlad Voiculescu. Foto: Inquam/Octav Ganea

Vlad Voiculescu a revenit miercuri cu precizări după ce a acuzat fostul guvern condus de Ludovic Orban că ar fi măsluit datele pandemiei. Ministrul Sănătății neagă că ar exista un ”scandal” în Coaliție, ci susține că este vorba ”de două moduri diferite de calcul”. 

Ministrul Sănătății a precizat că între el și fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, a avut loc o discuție civilizată, chiar dacă a fost pe Facebook. 

”Este vorba despre o postare și un comentariu despre două moduri diferite de calcul. Ce vă pot asigura este că modul actual de calcul este adevcat momentului în care ne aflăm și că nu e nimic dramatic în neregulă cu felul în care fusese calculat înainte. Un indicator este un indicator, e bine în general să judecăm acțiunile.

Vlad Voiculescu, acuzații grave într-o postare a Violetei Alexandru: Guvernul Orban a modificat cifrele pandemiei înainte de alegeri

Ca să punem lucrurile în context: nu există două guverne în lumea asta care să fi gestionat pandemia la fel. Mai mult, nu există un singur guvern care să fi gestionat pandemia cu aceleași instrumente și cu același succes de când a început și până astăzi. Unele lucruri se îmbunătățesc pe parcurs. Asta facem și noi, în mod transparent: discutăm, aducem argumente, analizăm si îmbunătățim ce e de îmbunătățit.
Aveți grijă de voi în perioada asta dificilă!”, a mai scris ministrul. 

Citește și: ”ANCHETĂ după acuzațiile lui Vlad Voiculescu privind măsluirea datelor pandemiei. PSD: ”Va ieși la lumină golănia liberală”