MENIU

Vlad Voiculescu, de neclintit pe poziție. Dan Barna: "Vlad continuă la Ministerul Sănătății. Coaliția merge mai departe"

Dan Barna, vicepremier

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, rămâne în funcție, iar Coaliția de guvernare merge mai departe. O spune chiar vicepremierul Dan Barna, într-o declarație de presă susținută la finalul ședinței coaliției de guvernare. 

"Mesajul e unul foarte simplu: Coaliția merge mai departe, este asumată pe reformele pe care le-am propus în programul de guvernare. Am discutat, evident, și despre situația de la Sănătate. Există o susţinere la nivelul actualului ministru Vlad Voiculescu, care se va reflecta şi în perioada următoare", a afirmat Barna.

Vicepremierul a spus că discuția de astăzi nu a fost despre demisii, ci despre com vor reușii reprezentanții coaliției să aibă o comunicare cât mai bună, tocmai ca astfel de "sincope în mesaj să nu mai apară".

"Vlad continuă la Ministerul Sănătăţii, nu a fost niciun moment în discuţie în coaliţie ideea ca Vlad să fie demis sau să se retragă. Obiectivul nostru eeste ca obiectivele din programul de guvernare să devină realitate", a arătat liderul USR.

Cât privește evacuarea pacienților de la Spitalul Foișor, din noaptea de vineri spre sâmbătă, acesta a afirmat: "Sunt decizii care se iau în funcție de evoluția situației. S-a luat această decizie necesară, tehnic corectă, de adaptare a încă unui spital pentru COVID".

Reprezentantul USR a recunoscut însă că modalitatea în care s-a produs evacuarea pacienților "nu a fost cea mai inspirată".

"Lucrurile nu au funcționat asa cum ar fi trebuit, începând cu faptul că ar fi trebuit să existe un cordon de siguranță între pacienți și cei strânși acolo, presă, și sper sa nu mai văd astfel de imagini, cu om pe targă care să se trezească cu microfoane și camere alături", a arătat acesta.

Oficialul a adăugat că, în momentul de față, nu există o analiză sau o perspectivă de revocare a unor miniștri pe termen scurt. "Situația de la Foișor este în evidenta responsabilitate a celor care au organizat acea evacuare, lucrurile sunt foarte clare. Decizia a fost una corectă, necesară și de la asta trebuie să pornim", a conchis vicepremierul.