MENIU

Vlad Voiculescu arată spre fostul guvern liberal: Mulți bolnavi de cancer AU MURIT din cauza restricțiilor impuse pe fondul pandemiei

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, susține că anul trecut, pe fondul măsurilor luate în contextul pandemiei și limitării accesului în unități sanitare, au murit mult mai mulți bolnavi de cancer. "Pandemia a întârziat accesul la îngrijiri și aceasta a fost, cu siguranță, una dintre cauzele numărului mai mare de decese", a scris Voiculescu, într-un mesaj postat cu ocazia Zilei Mondiale de luptă împotriva Cancerului.  

"2020 a fost anul luptei cu COVID-19. Dar 2020 a fost pentru România și anul în care am pierdut mult mai multe vieţi din cauza cancerului decât în anii precedenți. Pandemia a întârziat accesul la îngrijiri pentru pacienții cu cancer și acest lucru a fost cu siguranță una dintre cauzele numărului mai mare de decese." a scris Voiculescu.
 
 
Voiculescu promite că această abordare față de situația și tratamentul bolnavilor de cancer se va schimba și se va regăsi în Strategia Națională de Sănătate 2021-2027 a Ministerului Sănătății. Documentul va fi făcut public în scurt timp, iar planul de acțiune pentru prevenție va fi lansat în consultare publică pentru a beneficia de implicarea tuturor experților de la nivelul societății civile, academice, medicale, a precizat Voiculescu.