MENIU

Vlad Voiculescu, prima declarație de presă la trei zile după demiterea de la Ministerul Sănătății: Am preluat un minister în colaps și am fost eliminat după ce am supărat sistemul

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății, a făcut, astăzi, primele declarații de presă după demiterea sa de la conducerea ministerului. Voiculescu a precizat că a preluat un minister în colaps și a fost eliminat după ce "a supărat sistemul", menționând că instituțiile se construiesc "în timp, cu așezare, altfel nu rămâne nimic". "Au fost 113 zile de mandat și ciocnire între mentalități. Nu e nimic nou. Ăsta e și motivul pentru care mulți am intrat în politică – schimbarea de mentalități", a afirmat reprezentantul USR PLUS. 

”Mai întâi de toate aș vrea să le mulțumesc celor care duc greul în zilele acestea și mă refer la toate cadrele medicale. Aș vrea apoi să mulțumesc echipei de la Ministerul Sănătății, echipei care a venit alături de mine și care a rămas parțial în MS astăzi. Aș vrea să le mulțumesc tuturor celor care mi-au scris, mi-au oferit încrederea lor și mi-au transmis gândurile lor. Înseamnă mult pentru mine, personal, și pentru tot ce am lucrat, pentru toate eforturile de la MS și, mai larg, a echipei PLUS și USR PLUS. Aș vrea să îi mulțumesc îndeosebi doamnei doctor Andreea Moldovan, un om și un profesionist impecabil pe care o să o rog să spună câteva cuvinte în încheierea scurtului mandat de la MS”, a afirmat Vlad Voiculescu, în primul discurs după demiterea de la conducerea Ministerului Sănătății.

Fostul ministru a precizat că îi este teamă pentru oamenii din țara asta, "pentru cei care au nevoie de ajutor, pentru cei care sunt văzuțui de politicieni pur și simplu ca electorat".

"Mi-e teamă pentru oamenii buni din sistem, care așteptau o schimbare, cei care au văzut zilele astea că dacă superi prea tare sistemul, nici nu are nevoie de argumente pentru a te elimina. Aveam experiența din 2016 și totuși am găsit vulnerabilități și probleme înfricroșătoare pentru că vorbesc despre neputință coordonării, despre neputința unui sistem de a-și servi cetățenii. Aceste vulnerabilități nu sunt personale, ale unui ministru. Ai nevoie de timp, de oameni, de procese, de o mentalitate ca să schimbi lucrurile. Ai nevoie de oameni precum medicul Andreea Moldovan, de oameni precum aproape fiecare dintre cei pe care i-ați văzut pe pagina Ministerul Sănătății, nu de puține ori fiind criticați, fiind ironizați drept consilieri onorifici, de parca venirea într-o echipă și punerea umărului la o schimbare ar fi chiar neplătit, neremunerat, ceva altfel decât de laudă. Am preluat un minister al Sănătății în colaps și îmi măsor bine cuvintele și se vorbește mult despre imaginea unui ministru sau al altuia, despre capabilitățile de comunicare, sunt foarte importante pentru că vrem să transmitem mesaje potrivite către oameni, adevărul, dar în același timp, instituții nu se construiesc doar prin imaginea cuiva", a arătat Voiculescu.

Vlad Voiculescu a ieșit, astăzi, într-o conferință de presă, la trei zile după demiterea sa din fruntea Ministerului Sănătății pentru a oferi răspunsuri și a da explicații atât despre deciziile controversate luate de minister în cazul pandemiei de Covid-19, cât și în ceea ce privește ordinul prin care erau schimbate condițiile de carantinare în România. 

Totodată, vorbim și despre un bilanț al celor patru luni de guvernare, dar acesta a explicat, cumva, și care este poziția sa în coaliția de guvernare, mai ales în contextul actualelor tensiuni.