MENIU

Fost ministru, revoltat după conferința șefului Jandarmeriei: "Să vă fie rușine, Cucoș, Dan,Dragnea"

Sebastian Cucos

Senatorul USR, a cărui fiică a leșinat în Piața Victoriei ca urmare a atacului cu gaze lacrimogene din zona Muzeului Antipa, unde erau doar protestanți pașnici, femei și copii, în seara zilei de 10 august, a postat un mesaj revoltat după conferința de presă a șefului Jandarmeriei. 

Fostul ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu spune că "urmașii feseniștilor" le calcă pe urme mentorilor lor din 1990. "Exact ca Iliescu, au trimis jandar-minerii să rupă oamenii pașnici în bătaie, după care fac apel la calm și înțelegere", spune senatorul USR.

"Să îți fie rușine, Sebastian Cucoș!

Și ție, Carmen Dan, și ție, Liviu Dragnea, și tuturor membrilor PSD și ALDE care ați încurajat violențele asupra oamenilor pașnici din Piața Victoriei, să vă fie rușine!

Dar rușinea vă e un lucru complet străin, din păcate. În orice țară cu o fărâmă de normalitate, după astfel de incidente ca cele de vineri, am fi văzut demisii și prezentarea umilă a scuzelor către victime.

Ce vedem în schimb? Prostie și ticăloșie din partea oficialilor. Sebastian Cucoș ne spune astăzi că jandarmii "și-au făcut datoria" și face apel la calm și înțelegere pentru că "suntem în an centenar". Nici o singură scuză nu a pronunțat!

Și în plus, mai vrea un mandat de titular la conducerea Jandarmeriei!

Urmașii feseniștilor le calcă bine pe urme mentorilor lor din 1990. Exact ca Iliescu, au trimis jandar-minerii să rupă oamenii pașnici în bătaie, după care fac apel la calm și înțelegere.

Oamenii aceștia trebuie să răspundă în fața justiției pentru faptele lor!", a scris Vlad Alexandrescu pe pagina personală de Facebook.

Vlad Alexandrescu, a ieșit și sâmbătă în Piața Victoriei, la o zi după ce fiica sa a fost luată cu targa, inconștientă, din cauză că a inhalat gazele împrăștiate de jandarmi la protestul de vineri.

Într-un mesaj postat pe Facebook, el a scris că prin acțiunile Jandarmeriei de vineri seara, PSD-ALDE a vrut să intimideze protestatarii, „să dea înapoi".

„Ei credeau că ne vor speria prin intervenția de aseară. Credeau ca vor sădi teama de a mai protesta, că vom spune „e catastrofal ce face PSD, dar nu vreau să-mi risc sănătatea în fața lacrimogenelor". Că vom sta să urmărim 2000 de protestari solitari de la televizor.

Nu le-a ieșit! Dimpotrivă. Cea mai mare vulnerabilitate a PSD-ALDE e tocmai prostia lor. La fel ca în cazul plăcuțelor de înmatriculare, acțiunea lor are efectul invers. Voiau să ne intimideze și să dăm înapoi, însă asta ne-a ambiționat și mai tare să protestăm pentru schimbare".

Mai multe articole despre:
Vlad Alexandrescu