MENIU

Vizită fulger a președintelui Iohannis la Call Center-ul DSP București: Măsurile luate au dat rezultate. Haideți să respectăm cu toții normele pentru a avea sărbători fără alte restricții

Imagine de arhivă

Vizită fulger a președintelui României, Klaus Iohannis, la Call Center-ul Direcției de Sănătate Publică București. 

Șeful statului a ajuns în urmă cu doar cîteva minute la DSP București din zona Arenei Naționale. Președintele a fost așteptat aici de primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, dar și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

La finalul vizitei care a durat aproximativ 25 de minute, șeful statului a făcu și o declarație de presă, spunând că a fost plăcut impresionat de ceea ce a găsit la Call Center-ul DSP București.

"Câteva sute de voluntari, aproximativ 500, lucreaza aici si vin in sprijin activitatii DSP. In aceasta tura am gasit foarte multi oameni si tineri, si in plina putere. Am vorbit cu multi dintre ei si sunt hotarati sa isi continuie treaba. Printre voluntari se afla si studenti la medicina. Implicarea lor este extraordinara, este exemplara. Lucrurile merg foarte bine. Am vrut sa stiu cum recationeaza oamenii care sunt sunati", a afirmat Iohannis referitor la motivul vizitei sale.

Potrivit presedintelui, voluntarii sunt foarte bine pregatiti si reusesc nu doar sa obtina si sa dea informatii, ci si sa ii calmeze pe oameni. "Ii felicit pe cei care au initat acest proiect, Primaria, Prefectura si care continua o munca foarte-foarte complicata aici", a mai spus seful statului.

In context, Klaus Iohannis a tinut sa sublinieze ca masurile luate de autoritati pentru a incetini ritmul raspandirii COVID-19 au inceput sa dea primele rezultate: "Numarul de infectari noi pe zi nu a mai crescut de cel putin doua saptamani. Suntem pe o faza de paltou. Spitalele sunt totusi aglomerate. Foarte multi romani ajung in satre grava in spitale. Medicii fac eforturi. Trebuie sa fim solidari cu voluntarii care lucreaza enorm pentru a trece Romania peste pandemie. Cred ca suntem chiar obligati sa fim saolidari cu ei pentru ca in acest fel reusim sa salvam vieti si sa avem sarbatori fara restricii suplimentare si sa revenim usor-usor si la o normalitate, iar dupa ce va debuta si campania de vacciare, pana in vara sa scapam de pandemie".

Presedintele a amintit, astfel, ca incepand de ieri campania nationala de vaccinare antiCovid a intrat in linie dreapta prin faptul ca Guvernul a aprobat strateg de vaccinare, iar Ministerul Sanataii a inceput sa ofere informatii in acest sens populatiei. "Din media internationale probabil ca deja ati aflat ca sunt pregatite efectiv primele transe de vaccin (...)", a mai spus presedintele, aratand ca in urma discutiilor cu ministrul Sanatatii s-a decis ca studentii voluntari sa fie si ei prinsi in randul persoanelor vaccinate din Romania.

Aici este organizat un Call Center în care lucrează 144 de voluntari în două schimburi cu scopul de a-i ajuta pe reprezentanții DSP Bucuerești.

Înaintea întâlnirii de cu șeful statului toți voluntari din tura de astăzi au fost testați COVID. 

 

 

Mai multe articole despre:
iohannis dsp bucuresti