MENIU

Vitali Klitschko NU dă înapoi niciun pas: planurile rușilor de a OCUPA Kievul NU se vor realiza NICIODATĂ

Vitali Klitschko, edil al Kievului / Captură Twitter

Primarul Kievului Vitali Klitschko, fost campion de box la categoria grea, a transmis, astăzi, un mesaj tranșant armatei ruse care încracă să ocupe capitala Ucrainei, precizând că acest lucru nu se va întâmpla niciodată, relatează Ukrinform. 

Klitschko a făcut această afirmație în cadrul unei discuții cu Current Time, o platformă creată de RFE/RL împreună cu Voice of America.

"Astăzi pot să spun cu claritate: planurile rușilor de a lua Kievul nu sunt realizate. Nu se vor realiza niciodată! Chiar dacă vor reuși să câștige controlul asupra unor clădiri, nu vor câștiga oamenii noștri. Kievul nu este doar despre clădiri, în primul rând, este vorba despre oameni”, a spus edilul, cunoscut pentru pozițiile ferme exprimate încă de la debutul invaziei Rusiei în Ucraina, pe 24 februarie.

Potrivit acestuia, invadatorii încearcă să semene panică în oraș, dar efectul se dovedește a fi contrar. „Oamenii sunt supărați și plini de ură și caută răzbunare”, a spus Klitschko.

Un bloc de apartamente cu 12 etaje din districtul Shevchenkivskyi, din Kiev, s-a prăbușit parțial, în această dimineață, ca urmare a bombardamentelor inamice. Potrivit primelor informații, două persoane au fost rănite în atac, iar alte 35 au fost evacuate. Clădirea vecină de 9 etaje a fost, de asemenea, avariată parțial.

Reamintim că fostul campion de box la categoria grea, Vitali Klitschko, edil al Kievului încă din anul 2014, a anunțat chiar în cea de-a doua zi a invaziei trupelor rusești că va lua armele alături de fratele și de colegul său Wladimir Klitschko pentru a lupta în ceea ce numește un „război sângeros” generat de invazia Armatei roșii, lucru care s-a și întâmplat ulterior. Ulterior, în mediul online au circulat imagini cu acesta înarmat, gata să-și apere orașul și pe locuitorii acestuia.