MENIU

Visezi urât foarte des? Mare atenţie! Aceste coşmaruri arată că suferi de o boală gravă

Visezi urât foarte des? Mare atenţie! Aceste coşmaruri arată că suferi de o boală gravă

Conform specialiştilor, visele pot aduce indicii importante în ceea ce priveşte starea de sănătate a oamenilor, în timp ce visele violente pot fi un semn precoce al dezvoltării unor afecţiuni grave ale creierului.

Dacă o persoană visează mai mult decât în mod normal, are coşmaruri sau vise ciudate, acestea ar putea fi simptome că sănătatea ei este în pericol. Astfel, o serie de medicamente folosite în tratamentul hipertensiunii arteriale pot determina aceste vise "urâte".

Coşmarurile pot fi conectate însă şi cu problemele cardiace, potrivit unui studiu efectuat pe mai mult de 6.000 de persoane.

Totodată, s-a constatat că riscul de a avea coşmaruri este de trei ori mai mare în rândul persoanelor care au bătăi neregulate ale inimii, în timp ce riscul creşte cu până la şapte ori în rândul persoanelor care acuză dureri în piept. Acest lucru se întâmplă pentru că persoanele care au probleme cardiace sunt mai predispuse în a avea probleme respiratorii, care duc la scăderea nivelului de oxigen din creier.

De asemenea, coşmarurile pot fi un avertisment pentru dezvoltarea migrenelor.

În plus, fluctuaţiile hormonale în rândul femeilor pot cauza apariţia viselor. Unele femei spun că visează mai mult în timpul menstruaţiei. Acest lucru poate avea loc din cauza faptului că femeile se simt inconfortabil, sunt balonate şi au crampe în perioada menstruaţiei, motiv pentru care se trezesc mai des.

Potrivit studiului, dacă o persoană visează că este atacată sau urmărită, acesta poate fi un semn al unei afecţiuni a nervilor sau a creierului, precum Alzheimer sau Parkinson.