MENIU

Virusul care a speriat întreaga lume poate trata CANCERUL. Cum e posibil aşa ceva?

Surpriză de proporţii anunţată de către cei mai importanţă specialişti în domeniu. Virusul Zika ar putea vindeca o boală extrem de gravă. Virusul Zika, transmis prin înţepătura de ţânţar, ar putea fi folosit în laborator pentru a trata una dintre cele mai întâlnite forme de cancer cerebral, glioblastomul.

Unul dintre cele mai temute virusuri ale secolului 21, care afectează dezvoltarea creierului bebeluşilor, ar putea fi cheia către un nou tratament surprinzător pentru cancer, potrivit oamenilor de ştiinţă americani.

Este vorba despre virusul Zika, cel care a făcut ravagii în America de Sud şi jumătatea sudică a Americii de Nord în perioada aprilie 2015 - noiembrie 2016. Până acum, Zika a fost privit doar ca o ameninţare la nivel global şi în niciun caz că un remediu pentru alte afecţiuni. Totuşi, cele mai noi cercetări arată că virusul poate infectă anumiţi oameni şi ucide, în cazul lor, celulele canceroase greu de tratat de la nivelul creierului adulţilor.

Injecţiile cu ZIka au distrus celulele extrem de agresive din creierul şoarecilor de laborator adulţi, lăsând celelalte celule neatinse. Cu toate că testele pe oameni sunt departe, experţii cred că virusul Zika ar putea fi injectat în creier în acelaşi timp cu operaţia de îndepărtare a celulelor canceroase.

Mai multe articole despre:
cancer virusul Zika