MENIU

Virgil Popescu salută încheierea Parteneriatului Strategic dintre România și Japonia: Vom reuși să asigurăm independența și securitatea energetică a țării noastre

Ministrul Energiei, Virgil Popescu

Ministrul Energiei Virgil Popescu a salut, vineri, Parteneriatul Strategic încheiat între România și Japonia ca urmare a vizitei președintelui Klaus Iohannis în țara niponă din perioada 6-9 martie. Potrivit ministrului liberal, prin intermediul acestui parteneriat, "țara noastră are multe de câștigat". "Prin cooperare și parteneriate strategice vom reuși să asigurăm independența și securitatea energetică a țării noastre", a transmis Virgil Popescu.  

'Prin instituirea Parteneriatului Strategic dintre România și Japonia, în urma vizitei de lucru a președintelui Klaus Iohannis în Japonia, sectorul energiei din țara noastră are multe de câștigat. România este interesată de colaborarea cu Japonia pentru dezvoltarea programului nuclear civil al țării noastre. Astfel avem un nou partener de încredere, care se alături partenerilor americani, canadieni, francezi și italieni.
 
Tot pe partea de energie, România este deschisă să dezvolte în parteneriat cu Japonia proiecte precum producerea de hidrogen verde și cele aferente energiei eoliene.
 
Totodată, prin vizita președintelui Klaus Iohannis în Republica Singapore reușim dinamizarea relațiilor bilaterale, în plan economic - investițional.
 
Prin cooperare și parteneriate strategice vom reuși să asigurăm independența și securitatea energetică a țării noastre". a declarat Virgil Popescu, într-un mesaj postat pe Facebook.