MENIU

Virgil Popescu: „O gravă tragedie a răpit astăzi trei vieți la Complexul Energetic Oltenia. Este cumplit. Sunt alături de familiile îndurerate”

Virgil Popescu / Foto: Inquam Photos

Ministrul Energiei - Virgil Popescu a transmis un mesaj după tragedia de la Gorj de marți, înainte de a ajunge la fața locului.

„O gravă tragedie a răpit astăzi trei vieți la Complexul Energetic Oltenia. Este cumplit.

Gândurile mele sunt alături de familiile îndurerate și mă rog să aibă putere în lupta cu durerea care îi încearcă.

Accidentul s-a soldat inclusiv cu rănirea altor muncitori din cadrul complexului. Nu putem lăsa o asemenea tragedie fără răspuns. Mă îndrept către Gorj, chiar acum”, a transmis ministrul Energiei - Virgil Popescu în urmă cu puțin timp, într-un mesaj postat pe pagina sa de facebook.

Accidentul teribil în care 3 mineri au murit și alți 10 au fost răniți s-a petrecut marți în jurul orei 13.00, în perimetrul Carierei Jilţ Sud, situată pe raza localităţii Mătăsari, când o tanchetă ce transporta mai mulți mineri s-a răsturnat de pe un pod. Au murit trei mineri și alți 10 sunt răniți, tratați în spitale din Motru, Gorj și Craiova. Potrivit primelor informații, tancheta s-ar fi răsturnat după ce ar fi rămas fără frâne. Cariera Jilț Sud face parte din Complexul Energetic Oltenia.