MENIU

Virgil Popescu, explicații despre facturile uriașe la energie și gaze: Cum va acoperi statul parte din cost

Virgil Popescu - ministrul Energiei

Ministrul Energiei - Virgil Popescu a fost audiat la comisia parlamentară care anchetează creșterea prețului energiei și gazelor. Ministrul a explicat cum va acoperi statul parte din facturile la energie.

„5.000.172 de români vor beneficia de compensarea facturilor, dacă îmi aduc bine aminte, de gospodării dintr-un total de 8 milioane. Dacă înmulțim cu media pe care o avem de la Ministerul Muncii, 2,5 persoane care locuiesc într-o locuință, asta înseamnă 13 milioane de români”, a spus ministrul Energiei.

„Regularizarea va fi la cinci luni de zile. Fiecare cred că poate să își gestioneze acest consum. Vrem să dăm drumul cât mai repede la acest lucru, vrem să fie cât mai simplu, să nu punem niciun om pe drumuri, să nici nu plimbăm oamenii pe la diverse autorități și nici banii între diverse autorități, iar discountul, compensarea, subvenția, cum vrem să îi spunem, să fie direct în factură, iar furnizorul să o recupereze prin deducere din taxele și impozitele pe care le plătește”, a declarat Virgil Popescu.