MENIU

Virgil Popescu, despre acordul dintre Romgaz și Exxon: S-au făcut pași importanți ca gazul din Marea Negră să ajungă în viitorul apropiat în casele românilor

Virgil Popescu, ministru interimar al Energiei Foto: Facebook.com

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a salutat acordul încheiat între Romgaz și Exxon pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră. 

„Vești bune! Aș dori să fac un anunț mult așteptat: Romgaz a finalizat negocierile exclusive şi a ajuns la un acord cu ExxonMobil privind termenii şi condiţiile aferente achiziţiei participaţiei în proiectul Neptun Deep, iar tranzacţia ar putea fi finalizată în primul trimestru din 2022.
Am încredere că în viitorul apropiat Romgaz și OMV Petrom vor fi parteneri egali în proiectul de mare adâncime Neptun Deep.
S-au făcut pași importanți ca gazul din Marea Negră să ajungă în viitorul apropiat în casele românilor”, a anunțat și ministrul interimar al Energiei, Virgil Popescu.
Anunțul vine după ce Romgaz a transmis marți că s-a ajuns la un acord cu Exxon pentru vânzarea proiectului de exploatare a gazelor de la Marea Neagră. Tranzacția va fi finalizată în primul trimestru din anul viitor - 2022.

ACORD între Romgaz și Exxon pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră - Tranzacția, finalizată în 2022