MENIU

Guvernul Dăncilă se află la Bruxelles, marţi şi miercuri. Care e motivul

Premierul Viorica Dăncilă începe, marţi, o vizită de lucru de două zile la Bruxelles. Discuţiile de la Comisia Europeană au loc în contextul preluării de către România, începând cu 1 ianuarie 2019, a Președinției Consiliului Uniunii Europene.

Potrivit unui comunicat al Executivului, prim-ministrul va participa la reuniunea comună a Guvernului României şi a Comisiei Europene. Viorica Dăncilă va fi însoţită de Cabinetul de miniştri, precizează sursa citată.

Vizita are loc în contextul preluării de către România, la 1 ianuarie 2019, a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Viorica Dăncilă a luat parte, luni, la deschiderea Summit-ului Inițiativei Central Europene, care are loc la Zagreb.

În marja acestei reuniuni, Dăncilă a avut întrevederi bilaterale cu președintele Croației, Kolinda Grabar-Kitarović, cu premierul și cu președintele Parlamentului croat.

Viorica Vasilica Dăncilă a mers la Zagreb însoţită de foile ajutătoare, din care a citit numele omologului, dar şi pe cel al oraşului gazdă. Capitala Croaţiei i-a pus, totuşi, mici probleme, şefei guvernului de la Bucureşti.

,,Viorico, Vasilico, Dăncilo". Poate că sună amuzant, dar aşa a fost prezentată şefa Guvernului României, la declaraţiile comune alături de omologul său croat.

Şi organizatorii evenimentului au creat un moment amuzant. Translatorul a stat în spatele Vioricăi Dăncilă şi în toată perioada în care i-a tradus mesajele premierului croat, a părut ca un sufleur de la teatru.

Mai multe articole despre:
Viorica Dăncilă