MENIU

Viorica Dăncilă s-a văzut cu Emirul Qatarului. Ce i-a spus

Viorica Dancila

Viorica Dăncilă a avut astăzi o întrevedere cu Alteța Sa Regală Șeicul Tamim bin Hamad Al Thani, Emirul Statului Qatar, în deschiderea vizitei sale oficiale la Doha, a informat Guvernul României.

Viorica Dăncilă a reafirmat angajamentul său şi al Executivului de la București pentru consolidarea relațiilor României cu lumea arabă în ansamblu, obiectiv evidențiat în Programul de Guvernare 2017-2020, care prevede intensificarea eforturilor politico-diplomatice în această direcție, conform Guvernul României.

Viorica Dăncilă "a apreciat că relația bilaterală cu Statul Qatar se află într-o etapă importantă a evoluției sale, pe care Guvernul român intenționează să o fructifice spre beneficiul reciproc. Înaltul demnitar a arătat că România are o situație economică stabilă și predictibilă, exprimând interesul de a coopera cu partea qatareză în domenii prioritare precum infrastructura, sănătatea, agricultura și turismul", a mai informat Guvernul.

"Întrevederea a prilejuit și un schimb de opinii asupra temelor de interes comun din sfera internațională și din cea regională. În context, prim-ministrul României a reiterat susținerea României pentru reluarea dialogului dintre statele membre ale Consiliului de Cooperare al Golfului, organizație deosebit de importantă pentru arhitectura regională de securitate.

Totodată, a arătat că statul român, care va prelua Președinția Consiliului Uniunii Europene de la 1 ianuarie 2019, va continua să acorde o importanță specială dezvoltării relațiilor cu această regiune, concomitent cu promovarea soluționării pe cale politică a diferendelor din Orientul Mijlociu și Africa de Nord", se mai arată în comunicat.

Vezi mai jos imagini filmate! Se remarcă faptul că secvențele nu au sunet.

 

 

.