MENIU

Ce mesaj i-a transmis Viorica Dăncilă lui Alexis Tsipras

Viorica Dancila

Viorica Dăncilă i-a transmis premierului grec Alexis Tsipras un mesaj, în urma incendiilor de vegetație care au făcut ravagii în Grecia.

Viorica Dancila a transmis condoleanțe și a subliniat că își exprimă disponibilitatea pentru "acordarea neîntârziată de sprijin și suport Republicii Elene".

Redăm mai jos mesajul transmis de premierul Viorica Dăncilă omologului grec Alexis Tsipras:

"În urma incendiilor care au cuprins regiunea Attica în aceste zile, prim-ministrul român Viorica Dăncilă a transmis prim-ministrului grec Alexis Tsipras sincere condoleanțe și profunde regrete pentru pierderile de vieți omenești.

Premierul României a exprimat disponibilitate pentru acordarea neîntârziată de sprijin și suport Republicii Elene pentru a depăși cu bine această tragică situație.

Ministrul apărării român se află deja în contact cu ministrul apărării elen pentru stabilirea eventualelor modalități prin care România ar putea acorda sprijin Greciei".

Cel puțin 60 de oameni au murit și 150 au fost răniți în incendiile de vegetaţie care au devastat împrejurimile Atenei.

CITEȘTE AICI TOATE DETALIILE!

Ministerul Afacerilor Externe a transmis că Ambasada României la Atena a făcut demersuri pentru a obţine informaţii referitoare la existenţa unor români printre persoanele afectate. Până în acest moment, nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară.

Potrivit comunicatului Guvernului, programul de astăzi al prim-ministrului Viorica Dăncilă este:

24 Iulie, Ora 14.45 - Întrevedere cu prim-ministrul Republicii Irlanda, Leo Varadkar

- handshake în Holul de Onoare al Palatului Victoria - oportunități foto/video pentru cameramanii și fotografii oficiali

- Dejun de lucru oferit de prim-ministrul Viorica Dăncilă în onoarea prim-ministrului Republicii Irlanda, Leo Varadkar

16.10 - Declaraţii comune de presă ale celor doi premieri

- Acces pentru presa acreditată (Holul de Onoare, parter)