MENIU

Viorica Dăncilă, acuzată că a minţit în legătură cu planurile pentru Centura Capitalei

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan susţine că Guvernul Dăncilă n-a transmis nici până acum către Comisia Europeană dosarul privind modernizarea centurii Bucureştiului la nivel de autostradă. Pe 11 octombrie, Viorica Dăncilă anunţa că documentaţia este gata şi în câteva zile va fi transmisă Bruxelles-ului. .

Într-un comunicat transmis Agerpres, eurodeputatul PNL a prezentat un răspuns oficial al Comisiei din 5 decembrie, care confirmă că Guvernul n-a depus până în acest moment dosarul de finanţare.

"Serviciile Comisiei nu au primit încă nicio cerere de finanţare pentru un proiect major referitor la centura ocolitoare a municipiului Bucureşti. Ministerul Transporturilor a informat serviciile Comisiei că CNAIR (Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere) i-a transmis cererea de finanţare din Fondul de coeziune. Prin urmare, Comisia înţelege că proiectul este încă în curs de elaborare la nivel naţional. Ministerul Transporturilor a informat Comisia că, până la sfârşitul anului 2018, va fi trimisă Comisiei cererea de finanţare pentru proiectul major referitor la centura de sud a municipiului Bucureşti. se arată în răspunsul Comisiei.

"Prim-ministrul Dăncilă a minţit. Comisia Europeană a răspuns la o interpelare scrisă pe care i-am adresat-o în care spune că nu s-a depus nicio cerere de finanţare până în prezent", a precizat deputatul european Siegfried Mureşan.

Totodată, el susţine că de la depunerea proiectului de metrou 1 Mai - Otopeni, pe 24 decembrie 2017, "guvernele PSD-ALDE n-au mai depus niciun proiect major de infrastructură de transport".

"În momentul de faţă, în România, fondurile europene sunt absorbite doar de către primarii şi preşedinţii de consilii judeţene. Proiectele importante de infrastructură aflate în responsabilitatea Guvernului se lasă aşteptate. ", a mai spus Mureşan.

Pe 11 octombrie, premierul a anunţat că va fi solicitată finanţare din bani europeni pentru investiţiile care vizează centura Capitalei.

"Dosarul este gata şi luni (15 octombrie 2018 - N.R,) va fi transmis Comisiei Europene. Solicităm finanţarea din bani europen. Vorbim despre fonduri estimate la peste 1,3 miliarde de euro, fără TVA. Guvernul României va oferi tot sprijinul pentru atragerea finanţării europene necesare realizării acestui proiect", a afirmat Viorica Dăncilă. 

Mai multe articole despre:
null