MENIU

Ședința de guvern convocată de urgență pentru luni a fost amânată pentru marți

Ședința de guvern convocată de urgență pentru luni de premierul Viorica Dăncilă a fost amânată, pentru marți, anunță Realitatea TV. 

Ședința de guvern convocată de premier pentru luni a fost amânată pentru marți, la ora 14.00. Motivul: Executivul nu are toate avizele necesare pentru modificarea Legii Plafoanelor. Fără stabilirea exactă a indicatorilor fiscal-bugetari pentru 2019, bugetul pe anul în curs nu poate fi votat.

Premierul Viorica Dăncilă anunțase încă de sâmbătă că va conduce o ședință de guvern, luni, începând cu ora 11.00. 

Guvernul a trasmis presei sâmbătă 9 martie ordinea de zi a ședinței de Guvern de luni. Pe agenda oficială se află o Ordonanță de Urgență preliminară care se referă la modificarea programului "Prima mașină" și două Hotărâri de Guvern.

Pe agenda suplimentară ar urma să fie un alt act normativ important. Este vorba despre un proiect de Ordonanță de Urgență care se referă la parametrii fiscal bugetari pentru anul 2019.

Este vorba de legea plafoanelor, care va fi modificată prin această OUG, după ce Curtea Constituțională a constatat că este o problemă de contituționalitate.

Întrebat dacă ședința de Guvern a fost convocată luni pentru un eventual OUG pe justiție, liderul PSD Victor Dragnea a negat, spunând că probabil este convocată ședința pentru accelerarea bugetului, retrimis de președintele Iohannis în Parlament.

Războiul între Palate, tema nr.1 în ședința de Guvern. Dăncilă: "Iohannis blochează alocațiile"

INFORMAŢIE DE PRESĂ privind proiectele de acte normative care vor fi incluse pe agenda ședinței Guvernului României din 11 martie 2019

I. PROIECTE DE ORDONANȚE DE URGENȚĂ

1. PROIECT DE ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă nr.66/2014 privind aprobarea Programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi

Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2019/03/OUG-1.pdf

II. PROIECTE DE HOTĂRÂRI

1. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind darea în administrarea Curţii de Conturi a unui imobil situat în judeţul Prahova, aflat în domeniul public al statului şi înscrierea acestuia în anexa nr. 33 la HG nr. 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului

Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2019/03/HGNFANEXA.pdf

2. PROIECT DE HOTĂRÂRE pentru modificarea Anexei nr. 4 la Hotărârea Guvernului nr. 970/2002 privind atestarea domeniului public al judeţului Bihor precum şi al municipiilor, oraşelor şi comunelor din judeţul Bihor

Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2019/03/HG-3.pdf

Mai multe articole despre:
şedinţă de guvern