MENIU

Violența în familie, în creștere din cauza izolării. Cifre ALARMANTE

Violența în familie, în creștere din cauza izolării. Cifre ALARMANTE

Pandemia are și alte urmări decât cele asupra sănătății. Numărul agresiunilor în familie a crescut în acest an din cauza izolăriii. Este concluzia specialiștilor după ce, în primele 9 luni ale anului, au fost raportate peste 70.000 de apeluri la 112, care anunțau fapte de violență domestică, relatează Realitatea PLUS. 

Izolarea este principalul factor care a dus la creșterea violenței domestice în primele luni ale acestui an, având în vedre cifrele oficiale ale Poliției Române, dar și ale Serviciului de Telecomunicații Speciale  (STS).

Aceste date arată faptul că numărul apelurilor la 112 care au avut legătură cu violența domestică a crescut cu 17%. Dacă anul trecut, pentru primele nouă luni, au fost înregistrate 60.000 de apeluri care reclamau acest lucru, anul acesta numărul de apeluri a crescut cu mai bine de 10.000.

În primele nouă luni ale acestui an, tot din cauza izolării, polițiștii au emis mai bine de 6.500 de ordine de protecție provizorie, în contextul în care anul trecut au fost emise cu mai puțin de 10% față de acest număr. 

Reprezentanții ONG-urilor spun că izolarea este factorul care a dus la creșterea acestor cazuri. Pintre faptele reclamate cel mai frecvent în apeluri se numără "loviri și alte violențe". 

Mai multe articole despre:
violenta in familie