MENIU

Vineri începe dezinfecția în Suceava. Anunțul ministrului Apărării

Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă

Vineri începe dezinfecția în Suceava, la spitalul județean și în oraș! Anunțul a fost făcut de ministrul Apărării Naționale, Nicolae CIucă, la începutul ședinței de Guvern de joi. De asemenea, premierul Ludovic Orban a anunțat și că Spitalul Județean va fi condus de medici militari. 

 

Dezinfecția va fi făcută de o echipă de specialişti de la Unitatea militară de decontaminare de la Huşi.

„Am decis ca managementul Spitalului Judetean Suceava sa fie asigurat de o echipa de medici militari cu experienta, sa-l puna in functiune intr-un timp cat mai scurt. I-am solicitat ministrului Sanatatii sa fie prezent pentru o evaluare a situatiei, nu numai a starii spitalului, ci si a functionarii DSP.

Ii multumesc ministrului Ciucă (nicolae Ciucă, ministrul Apărării - n.red.) pentru disponibilitatea de a pune la dispozitie Comitetului Judetean pentru Situatii Speciale de Urgenta efectivele de decontaminare pentru dezinfectie atat in municipiul Suceava, cat si in spatii publice din Suceava.  

„Ajung maine dimineata (vineri - n.red.) , astazi au facut evaluarea, s-au coordonat cu autoritatile locale, si maine si intra in procesu lde dezinfectie unde e neaparat nevoie, chiar si in imprejurimile Sucevei”, a anunțat ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, la începutul ședinței de Guvern.

Președintele Klaus Iohannis a cerut în videoconferința cu premirul și ministrul Sănătății și prefectul județului Suceava dezinfectarea urgentă a spitalului și a orașului Suceava: „Este nevoie să se facă o dezinfecție profundă și în spital, și posibil și în oraș. Pentru asta există o echipă specială de dezinfecție”.