MENIU

Vin din pui de şoareci, TĂRIE DE PESCĂRUŞ şi alte ciudăţenii alcoolice, ai avea curajul să încerci?

Poate cea mai mare calitate a alcoolului este faptul că el poate fi realizat practic din orice cu puţin zahăr, răbdare şi ceva timp. În timp ce unele băuturi sunt doar amuzante pentru aromele lor, altele sunt absolut revoltătoare din cauza conţinutului.

Topul celor mai ciudate şi revoltătoare băuturi alcoolice din lume

  1. Berea pizza. Printre multele arome cu care se laudă producătorii de bere din lumea întreagă, berea Mamma Mia pare puţin ieşită din comun. Realizată de americanii Tom şi Athena Seefurth din Illinois în 2006, berea are gust de pizza. Cuplul explică chiar şi reţeta spunând că pentru fabricarea băuturii zdrobesc pizza pe care o amestecă cu alte ingrediente pe care le distilează după o reţetă tipică de bere. Berea este accesibilă acum în peste 200 de magazine şi restaurante din SUA.
  2. Vin din şerpi şi scorpioni. Aceasă băutură înspăimântătoare este realizată din infuzarea unui şarpe întreg şi câteodată a unui scorpion în vin de orez. Vinul rezultat după fermentare a apărut pentru prima dată în China, Zhou şi se presupune că vindecă boli. Totuşi, şerpii folosiţi sunt veninoşi şi deşi se presupune că veninul lor îşi pierde puterea în procesul de fermentare, o femeie din China a fost internată la spital după ce a băut un vin cu un şarpe care pentru că încă mai trăia a sărit din sticlă şi-a muşcat-o de mână.
  3. Un whiskey din coarne de ren thailandez este realizat din infuzarea coarnelor animalului alături de rădăcină de ginseng şi alte ierburi medicinale. În timp ce în unele zone se consideră că băutura e benefică potenţei în altele, băutura pare să fie responsabilă cu avansarea în ierarhia socială.
  4. Lichiorul din trei organe genitale, una dintre cele mai bizare băuturi chineze, Tezhi Sanbian Jiu este realizată din organele genitale ale masculului balenă, căpriorului şi câinelui de rasă Cantonese, este recunoscută pentru proprităţile ei benefice potenţei şi virilităţii.
  5. O ciudăţenie alcoolică – originară din Seattle – votka cu gust de şuncă – a câştigat în 2010 mealia e argint la un concurs internaţional de profil.
  6. Vinul din pui de şoareci, o băutură tradiţională din China şi Coreea, este realizat in pui de şoareci fermentaţi. Dând dovadă şi de cruzime, producătorii aruncă practic puii de şoarece în vârstă de doar câteva zile cât încă mai trăiesc, într-o sticlă cu vin din orez, unde îi lasă să fermenteze un an înainte ca alcoolul să fie consumat.
  7. Considerat o delicatesă de către unii, vinul din pescăruş a fost inventat de către inuiţi. Practic, procesul fabricării este simplu: se pune un pescăruş mort într-o sticlă, se umple sticla cu apă şi se lasă la soare să fermenteze. Un martor care a băut puţin din această băutură a declarat: dacă deschizi carburatorul unei maşini Toyota şi bei lichidul care a mai rămas eşti foarte aproape de gustul băuturii. Te faci praf aproape imediat. Mahmureala de a doua zi este şi ea spectaculoasă: vei simţi că cineva te bate repetat peste cap cu un pescăruş.
  8. Un bar din Canada este responsabil cu fabricarea unui dintre cele mai scârboase cocktailuri cunoscute omului – Cocktailul degetului acru – care în loc de cireaşă sau măslină vine la pachet cu un deget uman. The owntown Hotel din Dawson City, Yukon are şi un concurs pentru consumatorii cocktailului, cu o traiţie din 1970. Cei care beau băutura şi lasă degetul pe fundul paharului primesc 500 de dolari. Un client ambiţios a băut însă degetul din greşeală aşa că în prezent, barul caută un alt donator care să le ofere un deget. Primul provenea e la un bărbat care şi-l tăiase din neatenţie când tundea iarba.

 

 

 

 

 

 

Mai multe articole despre:
băuturi şoarece pescăruş tarie top alcool