MENIU

Vîlceanu, despre ordonanța privind fluxurile financiare din PNRR: Reglementează modul în care circulă financiar banii între instituțiile statului

Bani

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a declarat, vineri, că a fost aprobată ordonanţa privind fluxurile financiare în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), care urmăreşte modul în care circulă banii între instituţiile statului.

"Este o ordonanţă foarte importanţă, pentru că este ordonanţa privind fluxurile financiare în cadrul PNRR. Un text foarte tehnic care se referă la instituţiile statului român implicate în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi modul în care circulă financiar banii între aceste instituţii", a afirmat Vîlceanu, în briefing-ul de presă susţinut la Palatul Victoria, după şedinţa de Guvern, relatează Agerpres.

 



Potrivit ministrului Investițiilor, această ordonanţă este şi un jalon, în cadrul celor 21 de jaloane pe care țara noastră le are de îndeplinit până la finalul anului, fiind practic al 6-lea jalon "pe care acum îl avem deja îndeplinit".

"Este o ordonanţă care specifică foarte clar modul în care banii vor circula. Este diferit circuitul faţă de fondurile europene clasice, aici avem de a face cu un circuit prin buget, cu prevederi bugetare care sunt cuprinse şi în legile bugetare şi ulterior raportări din 3 în 3 luni a nevoilor şi a sumelor cheltuite. Coordonatorul de reformă raportează la MIPE şi la Ministerul de Finanţe, din 3 în 3 luni, şi sumele de care are nevoie, dar şi sumele pe care le-a cheltuit. MIPE este cel care monitorizează, verifică, controlează tot acest circuit şi comunică Comisiei mai departe toate aceste date", a arătat Vîlceanu, subliniind că anumite investiţii vor fi efectuate prin agenţiile de dezvoltare regională.

"Aici mă refer la câteva investiţii din cadrul componentelor social, sănătate şi educaţie", a mai spus ministrul.

 

Mai multe articole despre:
vilceanu investitii ordonanta pnrr